Följ HJÄLTEVADSHUS

Vinnaren i SKL upphandlingen "Bostadshus 2016" visas på Almedalsveckan, i en VR miljö.

Pressmeddelande   •   Jun 30, 2017 06:01 CEST

Gå, vrid, vänd och lyft i Hultsfredshus VR lösning

– Tillsammans med Tengbom har vi tagit fram ett koncept som både är prisvärt, genomtänkt och av högsta kvalitet. Tengboms stora expertis inom arkitektur och vår långa erfarenhet inom husbyggnad har förenats i det här projektet. Här kan vi ta fram hus som byggs snabbt och som är flyttbara till en riktigt bra pris samtidigt som kvaliteten på själva husen och arkitekturen är hög. Detta är de prefabricerade husens alla fördelar på ett nytt sätt och i en helt ny skala. Dessutom kommer vi under Almedalsveckan att få möjlighet att visa upp en etta i en Virtual Reality miljö som vi har skapat tillsammans med EVRY, säger Mikael R. Olsson, marknads- och försäljningschef på Hjältevadshus.

– EVRY har en mångårig relation med Hjältevadshus när det gäller innovativa digitala kommunikationsstöd. Det är därför mycket glädjande att vi än en gång fått möjligheten att skapa en VR-upplevelse som stöttar säljare och kunder i kommunikation likväl som i beslut. Lösningen är skapad för HTC Vive som möjliggör interaktivitet på hög nivå. Plattformen gör det på ”virtuellt riktigt” även möjligt att fritt gå runt i lägenheten. Mixen av VR tillsammans med de bilder och den huskonfigurator som vi också tagit fram ger Hjältevadshus en välfylld digital verktygslåda att erbjuda användaren, säger Gustaf Björn, Advisor Digital & Configuration, EVRY.


– Den småländska husbyggarandan lever vidare och vi tar med oss många decenniers erfarenhet inom området när vi nu tar oss an en av framtidens största och viktigaste utmaningar, bostadsfrågan och bostadsbyggandet och det känns roligt att nu få möjligheten att visa upp lägenheten i den här unika VR-upplevelsen i Almedalen. Vi kan verkligen bygga hus i Småland och vi kommer även fortsättningsvis att ligga i framkant, avslutar Mikael R. Olsson.

--- Vi har byggt hus sedan 1947, sedan 2012 ägs vi av Pulsen AB , Sveriges äldsta IT företag ---