Följ HJÄLTEVADSHUS

Johan Bynell ny VD på Hjältevadshus

Pressmeddelande   •   Dec 19, 2019 13:35 CET

Johan Bynell (infälld) blir ny VD på husföretaget Hjältevadshus.

Den 1 januari 2020 tillträder Johan Bynell som ny VD på husföretaget Hjältevadshus. Johan ersätter Stefan Lind som varit interims-vd under rekryteringsprocessen. Som ny VD ser Johan utmaningarna som just nu berör hela branschen, men också de stora möjligheterna för Hjältevadshus att kombinera sin långa erfarenhet med digitalisering och framtidens sätt som kunderna vill köpa hus på.

Johan Bynell kommer närmast från det egna konsultbolaget där han stöttat större bolag kring försäljning och hur de genom strukturerat försäljningsarbete också kan förbättra affären i stort. Han har en bakgrund inom IT med ledande roller inom mjukvarubolag som Hewlett Packard, ReachMee och Microsoft Sverige.

- Jag har min operativa tyngd inom IT men när jag varit inne och konsultat har det varit inom flera olika branscher. Framför allt har jag en stark känsla för affären och hur man kan förbättra den. Mitt starkaste kort är absolut inom försäljning och hur man genom det, tillsammans med gott ledarskap, kan bygga bolag och få dem att växa på ett sunt och bra vis, säger Johan Bynell.

Husbranschen står inför stora utmaningar i dagsläget med ett pressat marknadsläge över hela branschen. Även Hjältevadshus har behövt göra organisationsförändringar för att vara långsiktigt hållbara, men ser också en förbättrad försäljningstakt under de senaste månaderna.

- Det är ett utmanande läge för branschen överlag just nu, men jag ser att Hjältevadshus har en enorm möjlighet framåt. Jag är en ledare som tycker om förändringsresor och att utmana traditionella sätt att göra saker på. Byggsäkerheten i kombination med den historia man har och det stora kunnande som finns i bolaget är något fantastiskt fint som vi ska göra något riktigt bra av. Något som verkligen triggar mig är att se hur vi kan kombinera den traditionella verksamheten med det sätt kunder vill köpa hus på i framtiden och hur vi som bolag kan ligga i framkant där, säger Johan Bynell.

Hjältevadshus är en del av Pulsenkoncernen och koncernchef Jonus Bartholdson kommenterar rekryteringen:

- Jag tycker att det är fantastiskt roligt att vi får in Johan som VD på Hjältevadshus. Han har gedigen erfarenhet kring att utveckla bolag, och är en doer som ser vad som behöver göras och ser till att det blir gjort på ett bra sätt. Johans förmåga att driva förändringsresor tillsammans med medarbetarna, i kombination med en stor IT-kompetens och vilja att utmana gamla sanningar, kommer ge Hjältevadshus en bra grund att utvecklas från.

Kontaktpersoner

Jonus Bartholdson
Koncern-vd Pulsen
jonus.bartholdson@pulsen.se
033-17 18 00

Andreas Hallgren
Presskontakt
Marknadsansvarig Pulsenkoncernen Marknads-, press- och kommunikationsfrågor andreas.hallgren@pulsen.se
033-17 18 05

Johan Bynell
Tillträdande VD, Hjältevadshus
076-77 77 000

Hjältevadshus har byggt trähus i över sjuttio år och har ledande erfarenhet inom området. Sedan 2011 ägs bolaget av den framgångsrika IT-koncernen Pulsen, och att ha ekonomiskt starka ägare med ett långsiktigt engagemang i verksamheten innebär stor trygghet och stabilitet för kunderna.

Pulsenkoncernen vill vara med och skapa en bättre omvärld för människor inom en lång rad olika områden. För Pulsen går vägen dit genom IT. Med digitala lösningar, tjänster och spetskompetens möter Pulsenbolagen utmaningarna och skapar långsiktigt värde tillsammans med sina kunder.

Pulsen grundades 1964 och är idag Sveriges mest erfarna techbolag. Den familjeägda koncernen har över 1400 anställda och en omsättning närmare 3,5 miljarder kronor. Koncernen består av de fyra IT-bolagen Pulsen Integration, Pulsen Omsorg, Pulsen Production och Pulsen Retail, samt Pedab Group, Pulsen Fastigheter, Pulsen Konferens, Releasy och Indicate Me, Hjältevadshus, 21 Grams och Pulsen kapitalförvaltning. Pulsen AB är koncernmoder och har sin bas i Borås.