Följ HJÄLTEVADSHUS

Hjältevadshus vinner upphandling och presenterar framtidens bostadslösning

Pressmeddelande   •   Jan 09, 2017 15:24 CET

Hulsfredshus Logga

Hjältevadshus är mycket glada över att vunnit upphandlingen och ser fram emot att starta produktionen.

Syftet är att förenkla för alla de kommuner som snabbt behöver bygga billiga och flexibla bostäder för att möta bostadsbristen. Hjältevadshus har deltagit i upphandlingen och har nu tilldelats Del A som handlar om att utveckla och leverera "lägre flerbostadshus, upp till 3-4 våningar”.

– Tillsammans med Tengbom har vi tagit fram ett koncept som både är prisvärt, genomtänkt och av högsta kvalitet. Tengboms stora expertis inom arkitektur och vår långa erfarenhet inom husbyggnad har förenats i det här projektet. Här kan vi ta fram hus som byggs snabbt och som är flyttbara till en riktigt bra pris samtidigt som kvaliteten på själva husen och arkitekturen är hög. Detta är de prefabricerade husens alla fördelar på ett nytt sätt och i en helt ny skala, säger Mikael R. Olsson, marknads- och försäljningschef på Hjältevadshus.

Vi ska bygga husen i Hultsfred

I samband med att avtalet träder i kraft kommer Hjältevadshus också att starta upp företaget Hultsfredshus och husfabriken i Hultsfred igen. Hultsfredshus är ett anrikt husföretag som ligger i hjärtat av Småland. Företaget har varit vilande, men får nu alltså nytt liv. Det innebär nya arbetstillfällen till den småländska orten och att viktig kunskap tas tillvara genom företagets nystart.

– Den småländska husbyggarandan lever vidare och vi tar med oss många decenniers erfarenhet inom området när vi nu tar oss an en av framtidens största och viktigaste utmaningar, bostadsfrågan och bostadsbyggandet. Vi kan verkligen bygga hus i Småland och vi kommer även fortsättningsvis att ligga i framkant, avslutar Mikael R. Olsson.

Presskontakt:

Pressinformation uppdateras under kvällen.

mikael.r.olsson@hjaltevadshus.se

070-842 45 30

--- Vi har byggt hus sedan 1947, sedan 2012 ägs vi av Pulsen AB , Sveriges äldsta IT företag ---

Bifogade filer

PDF-dokument