Följ HJÄLTEVADSHUS

Hjältevadshus tredubblar sina marknadsandelar - nu blir det tvåskift i fabriken.

Pressmeddelande   •   Sep 19, 2013 12:15 CEST

Småländska Hjältevadshus tar marknadsandelar på småhusmarkanden. Med den nya ägaren, it-bolaget Pulsen, har bolaget återhämtat sig snabbt och tredubblar nu sina marknadsandelar jämfört med föregående år. Bolaget trotsar nedgången i småhusbranschen som, enligt bransch- och arbetsgivarorganisationen TMF:s Trähusbarometer som nyligen publicerades för första halvåret, fortsatt ligger på rekordlåga nivåer.

Många småhusföretag har upplevt en vikande efterfrågan sedan bolånetaket infördes hösten 2010, och utslagningen i branschen har varit hård. Hjältevadshus har nu efter flera tuffa år vänt trenden och klättrar snabbast i jakten på marknadsandelar, det visar färsk statistik från Byggfakta. Enligt Per Ekholm, vd på Hjältevadshus, ligger en del av förklaringen i att leveranskvaliteten höjts över branschsnittet.- Det är aldrig roligt när marknaden går ner, men en nedgång för det goda med sig att alla tvingas att bli bättre. Vi har lagt stort fokus på att förbättra vår kvalitet och kan nu stoltsera med fler än 8 av 10 kunder som har rena protokoll på slutbesiktningarna. Branschsnittet ligger på 5 av 10 rena protokoll. Hus är en av livets viktigaste investeringar och de som kan möta kunderna på den höga förväntansnivå det innebär vinner i konkurresen på sikt.- Per Ekholm tror att marknaden i stort kommer öka något under 2014 och att Hjältevadshus fortsatt tar marknadsandelar. 

- Vi känner att förtroendet för Hjältevadshus växer. Nyligen inledde vi ett nytt projekt med Einar Mattson och intresset ökar överhuvudtaget för våra produktioner. Vi kommer därför anställa mer personal och gå upp på två skift i fabriken i Hjältevad under september månad.
TMF:s trähusbarometer: http://www.tmf.se/statistik/statistiska_publikationer/trahusbarometernByggfakta: statistik över försäljning av nyproducerade småhus samt marknadsandelar för helåret 2012 samt januari till augusti 2013.
 
För mer information, vänligen kontakta: 
Per Ekholm, vd Hjältevadshus, per.ekholm@hjaltevadshus.se  Mikael R Olsson, Marknad & Försäljningschef, tel 0708-424530, mikael.r.olsson@hjaltevadshus.se
Om HjältevadshusI småländska Hjältevad har vi byggt trähus med fokus på trygghet i över 60 år, vilket har resulterat i Sveriges säkraste byggmetod. Sedan 2012 ägs vi av Pulsen som är ett av Sveriges mest framgångsrika och stabila IT-bolag. Ett företag som har varit familjeägt sedan starten 1964.

Hjältevadshus är ett företag som bygger bostäder industriellt i trä. Företaget har rötterna i småländska Hjältevad. Företaget grundades 1947 och har idag kontor över hela landet. Hjältevadshus bygger mestadels villor i trä men även grupphus och lägenheter. Husen är så kallade volymhus som byggs inomhus i en torr och säker miljö för att undvika fukt och mögel. Företaget ägs av IT-bolaget Pulsen.

--- Vi har byggt hus sedan 1947, sedan 2012 ägs vi av Pulsen AB , Sveriges äldsta IT företag ---

Bifogade filer

PDF-dokument