Följ HJÄLTEVADSHUS

Hjältevadshus/Hultsfredshus har skrivit avtal med Mariestads kommun som är först i Sverige att använda sig av SKL:s ramavtal

Pressmeddelande   •   Maj 11, 2017 18:26 CEST

Bild på Johan Abrahamsson och Pontus Eklind, foto Mariestads kommun

Kort byggtid och pressade byggkostnader

Husen tillverkas i fabrik och förkortar både byggtiden och pressar byggkostnaderna, utan att påverka kvaliteten på utformning, hållbarhet och tekniska egenskaper.

-Vi har ett behov av bostäder och är angelägna om att det blir en snabb process och ett kostnadseffektivt byggande. Avtalet som tagits fram gör att det kan bli möjligt. Ett riktigt bra initiativ av SKL, säger Thomas Johansson, samhällsbyggnadschef.

-Det är spännande och kul att det här är i gång, att kommunerna ser fördelar med det här avtalet. Vi vill vara en del av bostadsbyggandet i landet och nu har kommunerna en unik chans att få fram bostäder snabbt och färdigupphandlat, smidigare kan det inte bli. Dessutom har vi tagit fram husen med Tengbom arkitekter, säger Pontus Eklind, VD på Hjältevadshus.

Nio lägenheter byggs

Tvåvåningshuset som ska byggas kommer att innehålla nio lägenheter i olika storlekar. I första hand kommer lägenheterna hyras ut till nyanlända som fått uppehållstillstånd. Det grundar sig i den nya bosättningslagen där regeringen ger kommunerna i uppdrag att, efter en särskild fördelning, ordna boende till nyanlända som beviljats uppehållstillstånd. 

Hjältevadshus - trygghet när du ska bygga

Hjältevadshus har byggt kvalitetsbostäder i Småland sedan 1947. Alla våra hus byggs inomhus, i en torr och säker miljö. Varje arbetsmoment synas för att kontrollera att hantverket håller hög kvalitet från början till slut. När huset är färdigt levereras det till din tomt och görs fuktsäkert på bara några timmar.

Leveranstiden är kort, priset är fast och du betalar inte förrän huset är färdigt. Dessutom är husen klimatsmarta och bland de mest felfria i branschen vid överlämnandet. Det är en anledning till att Hjältevadshus är den hustillverkare som ökar mest i branschen, med en tredubbling av marknadsandelen 2013 och 2016 enligt Byggfakta.

Hjältevadshus ägs av Pulsen, Sveriges mest framgångsrika IT-bolag. Det ger våra kunder en unik trygghet hela vägen från beställning till inflyttning. Varmt välkommen till oss.

--- Vi har byggt hus sedan 1947, sedan 2012 ägs vi av Pulsen AB , Sveriges äldsta IT företag ---