Följ HJÄLTEVADSHUS

Hjältevadshus ökar sitt fokus på lågprissegmentet

Pressmeddelande   •   Dec 23, 2013 11:08 CET

Småhusföretagen har upplevt en vikande efterfrågan sedan bolånetaket infördes hösten 2010, och utslagningen i branschen har varit hård.  För att överleva så har nästintill alla husföretag gått in i lågprissortimentet.

-  Vi gör husen till 94-95% färdiga i fabrik, det ger oss en stor konkurrensfördel, för får vi volym på våra hus så får vi många stordriftsfördelar. Våra nya serier står bara för 10% av sortimentet men står för 80% av försäljningen, och det är precis så vi vill ha det. Då får kunderna högsta kvalitè och ett lägre pris, och vi bygger husen 20-30% snabbar pga volym och återupprepning.

Per Ekholm tror att marknaden i stort kommer öka något under 2014 och att Hjältevadshus fortsatt tar marknadsandelar.

-  Vår nya serie Solid, här har vi sett att det funnits en lucka på marknaden, då alla ”lågprishus” har haft en traditionell design och planlösning. Vi har med vår nya serie Solid, tagit ut svängarna och låtit arkitekterna göra huset lite mer modernt med bla. walk-in-closet och en mittcentrerad trappa. Vi tror och hoppas att det kan får ännu fler att bygga sitt nya hus.  

-  Vi har även satsat stort på en påkostad digital villavisning, för att man ska kunna får känsla för ett hus som inte finns ännu. Men redan till senvåren hoppas vi att de första kunderna ska få flytta in i sina Solid hus. Säger Mikael R Olsson.

Länk till den digitala visningen http://hjaltevadshus.se/rundvandring-solid-194/


--- Vi har byggt hus sedan 1947, sedan 2012 ägs vi av Pulsen AB , Sveriges äldsta IT företag ---

Bifogade filer

PDF-dokument