Följ HJÄLTEVADSHUS

Hjältevadshus med Solel - rekordlåg förbrukning

Pressmeddelande   •   Aug 04, 2014 08:59 CEST

I över 60 år har Hjältevadshus byggt trähus inomhus, i en torr och säker miljö för att undvika fukt. Detta innebär även en smidig och snabb byggprocess, och resultatet blir ett miljövänligt och energismart hus. Redan idag har Hjältevadshus bland marknadens energieffektivaste hus, och ligger 40-50 % under dagens låga energikrav i södra och mellersta Sverige. I samarbete med NIBE erbjuds nu den som köper ett Hjältevadshus sollcellspaket som tillval, något som ytterligare minskar energikostnaderna.

– Det här är jättebra, säger Mikael R Olsson, försäljningschef på Hjältevadshus. Det svåra blir att övertyga kunderna att det är verkliga siffror vi presenterar, eftersom de är så låga. Många kommer kanske från ett 10 år gammalt hus som drar 11 000 - 12 000 kWh/år och har alltså 5-6 gånger dyrare driftskostnad. Ännu värre är det för de som har ett 70-talshus som drar 10-20 gånger så mycket.   Solel är en produkt som länge efterfrågats av kunderna, både av driftekonomiska, men även av miljömässiga anledningar, och det känns jättebra att äntligen kunna erbjuda det till en vettig kostnadsnivå.

-  Vi smyglanserade detta till våra säljare precis till semesterperioden och hade utbildning för vår personal och redan på kvällen sålde en av våra säljare detta till en kund, så detta är något som kunderna vill ha, fortsätter Mikael.  


--- Vi har byggt hus sedan 1947, sedan 2012 ägs vi av Pulsen AB , Sveriges äldsta IT företag ---