Följ HJÄLTEVADSHUS

Förändringar på VD-posten inom Hjältevadshus

Nyhet   •   Mar 04, 2019 16:06 CET

22 februari blev det klart att Pontus Eklind avgår som VD för Hjältevadshus. Under Pontus ledning har Hjältevadshus växt till ett av Sveriges största och modernaste husföretag. Nu går företaget in i en ny fas vilket föranleder förändringar i ledningen av bolaget.

Hjältevadshus har levererat högkvalitativa trähus sedan 1947 och är sedan 2012 en del av Pulsenkoncernen. Koncernens VD, Jonus Bartholdson, kommenterar förändringarna:

- Både vi och hela småhusmarknaden har gått in i ett annat läge och vi ser att vi behöver ett nytt ledarskap inom bolaget för att möta de förändrade behoven på marknaden. Som ägare har vi ett långsiktigt engagemang i våra bolag och vi ser stor tillförsikt i att Hjältevadshus unika byggmetod och höga kvalitet kommer fortsätta vara med och förnya den svenska husmarknaden.

Styrelsen har påbörjat arbetet med att utse en efterträdare till Pontus Eklind och ambitionen är att en ny VD ska presenteras före sommaren. Christian Meijer från Pulsenkoncernen blir tills vidare kontaktperson för bolaget och kommer tillsammans med ledningsgruppen driva verksamheten från nu och framåt. Christian Meijer är ordinarie CFO på Pulsen Retail AB men har sedan januari 2019 även varit engagerad i Hjältevadshus ledning.